N::FINITY, het quasi onbegrensde hostingpakket

N::Finity is het hostingpakket bij uitstekt voor wie complete, krachtige en barmhartige hosting zoekt aan een bijzonder scherpe prijs. N::Finity wordt enkel begrensd door fair use en de capaciteit van de server en wordt geleverd met onder meer een uitgebreid controlepaneel, makkelijke installatie van meer dan 300 open source scripts en een onbeperkt aantal databases en e-mailadressen.

features

Controlepaneel: cPanel

CPanel is ‘s werelds meest vertrouwde gebruikersinterfaces voor websitebeheer. De software geeft je controle over elk aspect van je website en zelfs meer. Het stelt je in staat om je e-mail accounts in te stellen, databases en toepassingen te beheren, de site te beveiliging, het geeft je toegang via FTP en tot allerlei praktische toepassingen.

Webruimte: onbeperkt

Met een N::Finity account hoef je je geen zorgen te baren over de omvang van je website. Zolang de hosting door kleine tot middelgrote organisaties of door particulieren gebruikt wordt voor het uitbouwen van een online identiteit, worden geen beperkingen opgelegd.

Dataverkeer: onbeperkt

Hetzelfde geldt voor het dataverkeer. Dit wordt uiteraard begrensd door de capaciteit van de server en gedeeld door het aantal gebruikers per server, maar GBH:13 maakt gebruik van state-of-the-art technologie en de servers worden nooit overbelast.

Aantal MySQL databases: onbeperkt

Net zoals je een harde schijf kunt opdelen in verschillende partities, kun je op je website verschillende databases aanmaken. Dit kan handig zijn indien je meer dan één softwarepakket wil installeren. Zo hou je de data van de verschillende websites gescheiden: een aanrader!

cPanel-databases

phpMyAdmin

Databases kunnen aangemaakt worden met de MySQL Database Wizard. Voor meer in depth beheer en voor het nemen van backups, kunt u gebruik maken van phpMyAdmin: de tool bij uitstek voor het online beheer van MySQL. PhpMyAdmin ondersteunt een breed scala van activiteiten, zoals het beheren van databases, tabellen, kolommen, relaties, indexen, gebruikers, paswoorden, rechten, enzovoort.

Aantal gekoppelde domeinen en subdomeinen: onbeperkt

Soms kan het wenselijk zijn om verschillende luiken van je website via een eigen domein te bereiken, om subdomeinen aan te maken voor onderliggende websites, om domeinnamen te ‘parkeren’ of om pagina’s om te leiden. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden zonder beperkingen.

cPanel-domeinen

DNS Zone Editor

De geavanceerde DNS Zone Editor geeft je meer controle over de configuratie van je DNS zone records, zoals de domeinen, subdomeinen en de gekoppelde IP-adressen.

Aantal e-mailadressen: onbeperkt

N::Finity betekent dat je een onbeperkt aantal e-mailadressen, doorstuuradressen, mailinglijsten en e-mail autoresponders kunt aanmaken, met POP3/POP3 Secure e-mail ondersteuning, of IMAP/Secure IMAP e-mail ondersteuning. Gebruikers kunnen hun e-mail ook online raadplegen via webmail, standaard te vinden via het subdomein ‘webmail’ op je site [http://webmail.jedomein.ext]. Bijkomend kunnen sitebeheerders account- en gebruikerniveau’s filteren, verzonden berichten traceren, e-mailadressen importeren, e-mailverificatie en Spam Assassin inschakelen om rommel in inboxen te voorkomen en de MX-records instellen.

cPanel-email

Aantal FTP-accounts: onbeperkt

Het ‘File Transfer Protocol’ (FTP) is een standaard netwerk protocol dat gebruikt wordt om bestanden uit te wisselen tussen hosts. Bij websitebeheer wordt het onder meer gebruikt om bestanden te uploaden naar de server en vice versa. Verschillende FTP-accounts kunnen toegang krijgen tot verschillende onderdelen van de site en ook de verbruiksquota kan per gebruiker bepaald worden. CPanel stelt beheerders bovendien in staat om de actieve FTP-sessies te verifiëren.

cPanel-bestanden

File Manager

De gekendste en meest aangeraden FTP-software is FileZilla. Wie toegang heeft tot cPanel, kan evenwel ook gebruik maken van de ingebouwde File Manager en die heeft bovendien een paar bijkomende troeven, zoals de mogelijkheid om zip-bestanden te uploaden en online uit te pakken.

Veiligheid

Behalve spambescherming voorziet N::Finity hosting ook de mogelijkheid om mappen met een wachtwoord te beveiligen, om IP adressen te blokkeren, om lekken te beveiligen, je kunt berichten digitaal ondertekenen en versleutelen met GnuPG-sleutels, hotlinkbeveiliging activeren en je krijgt de nodige tools ter beschikking voor het beheer van SSL/TLS en om toegang te krijgen via SSH/Shell.

cPanel-veiligheid

Logboeken en statistieken

Ook aan gegevens over het gebruik van je site heb je met N::Finity geen gebrek. Je krijgt zicht op

  • de laatste 1000 entries in de Apache log,
  • het bandbreedteverbruik per dag, per week, per maand en per jaar,
  • het aantal bezoeken, het aantal bezochte pagina’s en het aantal hits,
  • een ingepakte versie van de server’s access-logboek,
  • foutmeldingen, bv door beschadigde koppelingen of problemen met ontbrekende bestanden,
  • de verbruikte resources (CPU, entry processes & virtual memory)
  • en op uitgebreide site analytics via AWStats.

cPanel-logboeken

Software en scripts

Last but not least, krijg je met N::Finity een brede waaier aan software, tools, scripts en script installers ter beschikking, die handig, mooi meegenomen, razend interessant en zelfs plezant kunnen zijn!

cPanel-software

cPanel-geavanceerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *